Olifantenkooi architectuur en vastgoed

28 november 2013 | 2 minuten leestijd

Jonge professionals in architectuur en vastgoed weten goed dat ze samen op zoek moeten naar nieuwe concepten en verdienmodellen. De Olifantenkooi biedt ze een platform, gerichte kennis, concrete netwerken en een specifiek vraagstuk.

Ontwinkelformules
In de stad staat steeds vaker winkelruimte leeg. In samenwerking met het Dutch Green Building Lab ging De Olifantenkooi op zoek naar nieuwe winkelformules die beter inspelen op de behoeften van deze tijd en tegelijkertijd oplossingen bieden voor de leegstand. Zoals winkelruimten die dienst doen als een showroom voor designs, als een museum voor het verhaal achter het product of als een werkplaats. Wat kunnen gemeenten doen? En pandeigenaren? En is het überhaupt wel een ontwerpvraagstuk? De resultaten zijn gebundeld in de publicatie “Ontwinkelformules”. Tijdens GEVEL organiseert Architectuur Lokaal een gesprek met architect Menno Kooistra, Jildau Schuildenburg van Detailhandel Nederland en Erwin Kerkhoff van Borgvast Vastgoed. Dit vindt plaats op 22 januari van 12:30 tot 13:15 uur in het GEVEL Theater.

Kick-off Olifantenkooi Turkije
Donderdag 24 januari is de kick-off van De Olifantenkooi Turkije met Fil Kafesi. Tijdstip is 12.30 tot 14.15 uur in het GEVEL Theater.

GEVEL 2014 is innovatief, grensverleggend en architectonisch verantwoord en de belangrijkste vakbeurs voor de architect en ontwerpers op het gebied van gevels. Bezoekers vinden op GEVEL de nieuwste geveltechniek en –vormgeving, systemen en oplossingen, referentieprojecten, mock-ups, lezingen en netwerkbijeenkomsten, exposities en competities. Tegelijkertijd 2014 vindt ook Material Xperience plaats.

Gerelateerde artikelen