OSRAM verlicht de Olympische winterspelen van Sochi!

26 februari 2014 | 3 minuten leestijd

Het zijn de projectoren van de serie SiCOMPACT welke worden gebruikt om de ijsbanen van “Iceberg Arena”en “L`Adler Arena” te verlichten en ook de skipiste van “Rosa Chutor”. Sinds decennia installeert OSRAM verlichtingssystemen speciaal voor sportcomplexen over de gehele wereld. De verlichtingsoplossingen verzekeren elke keer weer het comfort voor de atleten en toeschouwer en laten uitzendingen in HDTV toe.

De reflectie van de verlichting op het ijsoppervlak is extreem vervelend voor de schaatsers. Reden waarom minder reflecterende verlichting essentieel is om maximaal comfort te garanderen. De “Iceberg Arena”, de schaatsbaan waar zowel baanwedstrijden als kunstrijden worden gehouden, is uitgerust met 370 projectoren SiCOMPACT R3 MAXI en SiCOMPACT A2 welke visueel comfort verzekeren in verlichting voor de atleten en de toeschouwers. Dezelfde projectoren zijn ook in de “Adler Arena”geïnstalleerd waar de baanwedstrijden plaatsvinden. Op de skipiste “Rosa Chutor” vinden de alpineski wedstrijden plaats. Op dit niveau, zijn tienden of duizenden van seconden beslissend om een wedstrijd te winnen. Aangepaste verlichting is daarmee uiterst belangrijk voor het comfort van de skiërs. Dit is ook de reden waarom het niveau van verlichting horizontaal is gemonteerd, dit is nodig om reflectie op de sneeuw te vermijden. Om aan deze eisen te voldoen, zijn er bijna 800 projectoren SiCOMPACT R3 Maxi, die zowel kwaliteitsverlichting als visuele optimale condities bieden vanaf het begin van de piste tot en met de finish.

SiCOMPACT A2, de ultra precieze verlichtingsprojector

De projectoren van de serie SiCOMPACT A2 kenmerken zich door hun moderne ontwerp. Een spiegelreflector van aluminium zorgt voor een asymmetrisch en diffuus licht welke gemonteerd aan een balk of rail weer zorgt voor een efficiënte lichtverdeling. Om de oppervlakte exact te kunnen verlichten, is de projector uitgerust met een montagebeugel welke tot precies 5 graden kan worden ingesteld. Een geïntegreerde bescherming tegen rotatie is vast in de armaturen ingebouwd. Met de hoge beschermingsgraad IP66, is de projector zowel geschikt voor een binnen schaatsbaan als buiten op de skipiste. Ze zijn uitgerust met een verklikker om direct te kunnen re-booten indien nodig.

SiCOMPACT R3 de projector met hoge lichtintensiteit

De projector SiCOMPACT R3 voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van prestatie, zichtbaarheid, energiezuinigheid en operationele kosten. Zij is perfect uitgerust om sportieve installaties en grote publieke ruimten te verlichten. De SiCOMPACT R3 heeft een lage windgevoeligheid en is aerodynamisch gevormd, hierdoor heeft ze een uitstekend consistent niveau welke in intensieve of extensieve symmetrische verdeling wordt gebruikt. SiCOMPACT R3 verenigt meerdere functies in diverse configuraties, zowel binnen als buiten. Zij zorgt ervoor dat het licht precies gericht kan worden en vermindert ook de verblinding en het strooilicht dankzij haar speciale geometrische vorm. SiCOMPACT R3 voldoet aan de verlichtingsnormen voor HD TV en ook aan de FIFA normen.

Meer informatie?

> Bekijk hier het bedrijfsprofiel van Osram

Gerelateerde artikelen