Rioolafvoerleiding met spuit-giet methode

10 april 2014 | 2 minuten leestijd

Vanuit hun basis in Zweden heeft Proline Benelux circa 20 jaar geleden de Proline-methode® ontwikkeld om rioolafvoerleiding in gebouwen van binnenuit te vernieuwing. Hierbij maken ze  gebruik van een spuit-giet methode. Onnodig hak- en breekwerk kunt u hiermee voorkomen.

Asbest
In samenwerking met Ingenieursbureau Search en TNO heeft Proline een aangepaste werkmethode ontwikkeld om asbesthoudende stand- en aansluitleidingen te kunnen behandelen. Hierdoor kunnen leidingen van asbest-cement tot in het appartement worden behandeld zonder aanvullende maatregelen te hoeven nemen. De werkzaamheden vallen door deze gecertificeerde werkmethode onder de risicoklasse 1 activiteiten volgens het Bouwbesluit en Arbeidsomstandighedenbesluit.

Geen uitstoot
Uitgangspunt is dat na renovatie de leidingen normaal onderhouden kunnen worden zonder aanvullende veiligheidsmaatregelen. De werkmethode is dusdanig dat tijdens het uitvoeren van de renovatie uitstoot van vrijkomende asbesthoudende stoffen wordt voorkomen. Tijdens de validatie van deze methodiek is geen uitstoot van asbesthoudende delen aangetroffen. Hierdoor is het niet nodig om het betreffende complex of appartement volledig in containment te plaatsen. De bewoners kunnen gewoon in hun woning verblijven tijdens de werkzaamheden.

Bouwbesluit
Er kan volledig conform de geldende wet- en regelgeving worden gewerkt vanuit het Bouwbesluit en het Arbeidsomstandhedenbesluit, omdat de leidingrenovatie in de asbest-cementleiding door Proline wordt aangemerkt als risicoklasse 1 werkzaamheden.
 

Bezoek deze leverancier op Renovatie 2014 van 9 t/m 11 april op stand 03.E018.

Gerelateerde artikelen