Services met een hoog bandbreedteverbruik vereisen snellere netwerken

15 juli 2013 | 3 minuten leestijd

De opkomst van 100 Gbps communicatie is een gevolg van de sterk gestegen populariteit van services met een hoge bandbreedtebehoefte, zoals video on demand en mobiel internet.

Netwerkserviceproviders moeten hun particuliere, zakelijke en mobiele klanten op een tijdige en kosteneffectieve manier voorzien van snelle communicatieverbindingen. De trend in de richting van steeds hogere snelheden stelt netwerkproviders en hardwarefabrikanten voor grote uitdagingen bij de ontwikkeling en implementatie van de volgende generatie netwerken. Bedrijven uit soortgelijke sectoren die zich voor deze problemen gesteld zagen, gebruiken daarom een methode om hun risico’s te beperken maar toch aan de instrumenten te komen die ze nodig hebben voor hun werk: huur en flexibele financieringsopties.

De evolutie van Ethernet
De overgang van GigE naar 10 GigE maakte Ethernet-technologie geschikt voor het transportnetwerk. Om 40 Gbps mogelijk te maken, waren belangrijke aanpassingen van het optisch overgedragen signaal en het signaalpad noodzakelijk. En nu vereist de overgang naar 100 Gbps fundamentele veranderingen in de manier waarop data door het optische netwerk worden getransporteerd. De nieuwe standaard specificeert multi-channel, multi-lane transmissie met complexe modulatieprocedures over meerdere golflengten.

Dit levert grote uitdagingen op voor het testen, die nog worden vergroot doordat de 100 GigE-standaarden nog altijd in ontwikkeling zijn, zodat de testspecificaties voortdurend moeten worden aangepast. In deze situatie hebben bedrijven behoefte aan de allernieuwste generatie testapparatuur om de fysieke eigenschappen en transmissiekarakteristieken van 100 Gbps Ethernet en het optische transportnetwerk te kunnen meten.

Het testen van 100 GigE
Electro Rent Europe levert testapparatuur van twee van de meest vooraanstaande leveranciers op deze markt. Beide leveren oplossingen voor de nieuwste communicatiestandaarden, inclusief 100 GigE. Electro Rent levert het schaalbare MTS-8000-100G-40G testplatform en de ONT-506-100G-40G testmainframe van JDSU. Daarnaast levert Electro Rent het draagbare FTB-500-81500G testplatform van EXFO.

“JDSU levert het enige voor veldgebruik geoptimaliseerde testplatform dat in één apparaat Ethernet en OTN service activatie, installatie- en probleemoplossing-functionaliteit biedt van 10M tot en met 100G”, aldus Lars Friedrich, vice-president en general manager van de divisie Communications Test & Measurement van JDSU. “We hebben al de ervaring die is opgedaan uit onze nauwe samenwerking met alle belangrijke NEM en Service Provider laboratoria gebruikt om deze oplossing te ontwerpen die voldoet aan de behoeften van vandaag. Vanwege de explosief toegenomen vraag naar services met een hoog bandbreedte-verbruik schakelen providers steeds vaker over naar high-speed Ethernet om het groeiende netwerkverkeer mogelijk te maken”.

Gerelateerde artikelen