TDE-lighttech voorziet Campus Diemen Zuid van LED verlichting

26 februari 2014 | 2 minuten leestijd

Ongeveer 50.000 m² aan kantoorruimte wordt omgetoverd tot een campus bestaande uit 936 studentenwoningen. Inmiddels zijn drie van de vijf gebouwen opgeleverd. De campus beschikt over ongekend veel faciliteiten. Zo is er o.a. een Albert Heijn, fietsenmaker, restaurant, huisartsenpost en fitness centre.

TDE-lighttech voorziet de gebouwen en het fitness centre van de Campus Diemen Zuid van LED verlichting.In alle gangen van de campus brandt nu een ononderbroken LED lijn. De in totaal 3,5 kilometer lange LED-lijn produceert warm wit licht (2700K), waardoor er een veilige en plezierige sfeer gecreëerd wordt. 

De exploitatiekosten van de LED lijn liggen vele malen lager dan die van traditionele verlichting. Omdat de LED lijn slechts op 60% van het maximale vermogen brandt – bij 100 uitsturing is het licht te fel – is het verbruik per strekkende meter slechts 6 Watt. Dat betekent een besparing van zo`n 35% ten opzichte van conventionele verlichting.
Ook in levensduur laat de LED lijn zijn voorgangers ver achter zich met een levensduur van ruim 5 jaar (50.000 uur), waarbij de LED 24/7 dienst doet, is de lichtopbrengst nog zo`n 70% van het oorspronkelijke niveau. Door simpelweg het dim niveau op te schroeven naar 80%, wordt de oorspronkelijke output gehandhaafd.

Meer informatie?
> Bekijk hier het profiel van TDE-lighttech

Gerelateerde artikelen