Unieke veldverwarming voor De Graafschap

2 juli 2015 | 2 minuten leestijd

De Graafschap promoveert volgend jaar naar de eredivisie. Bij zo`n promotie hoort ook een modern uitgerust voetbalveld, waar ongeacht de weersomstandigheden nagenoeg altijd op gespeeld kan worden. Om ervoor te zorgen dat de wedstrijden ook gewoon door kunnen gaan wanneer Koning Winter zijn intrede doet, wordt er deze zomer veldverwarming geplaatst. CV-ketelfabrikant en tegelijkertijd hoofsponsor van De Graafschap ATAG Nederland is verantwoordelijk voor deze taak.

Installatie van XL cv-ketels

ATAG Nederland installeert er de komende weken 12 XL cv-ketels. Deze XL cv-ketels komen te staan onder één van de tribunevakken en hebben samen een vermogen van liefst 1,5 MW. Op de ketels wordt 32 kilometer aan slangen aangesloten, die 25 centimeter onder het grasoppervlak liggen. De slangen komen terecht over de gehele lengte van het veld; op 25 centimeter afstand van elkaar. De klus moet voor het begin van het nieuwe eredivisieseizoen geklaard zijn.

Unieke samenwerking

Deze manier van veldverwarming is vrij bijzonder te noemen. Normaal gesproken wordt veldverwarming gekoppeld met cv-ketels met voorzetbranders. Bij De Graafschap lag samenwerking met hoofdsponsor ATAG echter zo voor de hand dat er gekozen is voor de unieke koppeling met condenserende XL cv-ketels van ATAG. Voor deze klus werkt de cv-ketelfabrikant samen met VB Projects, specialist op het gebied van veldverwarming. Eerder legde dat bedrijf al veldverwarming aan bij vele Nederlandse eredivisieclubs en ook buitenlandse clubs als Manchester United, Real Madrid en FC Barcelona.

Gerelateerde artikelen