Verbeterde Apple AirPlay® functionaliteiten met Sonnex™

8 juli 2013 | 2 minuten leestijd

Op de Cedia Expo stelde Crestron haar Sonnex™ Multiroom HD Audio systeem voor met Apple AirPlay® ondersteuning. Met behulp van AirPlay zorgt Sonnex ervoor dat gebruikers audio kunnen streamen naar elke kamer in het huis vanop een iPhone®, iPad® of Macintosh® computer. En dat zonder de audiobronnen te moeten switchen. Gewoon op `play` drukken, en het werkt.

Met één aanraking, kan iedereen met een iPhone of iPad muziek afspelen in de kamer. Er is geen interactie met een touchscreen of ander besturingsapparaat. Sonnex detecteert automatisch audiosignalen en schakelt naar de AirPlay-bron. Het systeem kan zo geprogrammeerd worden dat er automatisch omgeschakeld wordt, zonder dat je iets moet inpluggen.

AirPlay maakt draadloze streaming mogelijk van audio, video en foto`s, tesamen met de bijbehorende metadata tussen de apparaten. AirPort Express is een Wi-Fi®-basisstation dat dienst doet als draadloze internetbrug en laat gebruikers draadloos audio streamen van eender waar in huis.

Het Sonnex 24×8 Multi-room Audio systeem met exclusieve One-Wire transporttechnologie luidt een nieuwe generatie in aan geavanceerde multiroom audiodistributie. Het combineert hoge prestatie HD digitale audio processing, volledige matrix-switching en hoog werkende versterking (high-powered amplification)

“Voor residentiële integratoren van Crestron is dit een kans om een nieuwe `wow`-ervaring aan te bieden aan eigenaars”, zegt Robin van Meeuwen, vicepresident sales en marketing van Crestron International. “Onze geïntegreerde oplossing biedt de beste gebruikservaring, die gebruikers in staat stelt om in elke kamer van hun hele iTunes®-bibliotheek te genieten, op elk moment, overal, zonder dat ze de audiobronnen hoeven te schakelen.”

Over Crestron
 Crestron biedt geïntegreerde oplossingen om audio-, video-, computer- en energiebesparende systemen aan te sturen. Zo stroomlijnt Crestron technologie, en verbetert het de levenskwaliteit in commerciële gebouwen, universiteiten, hotels, ziekenhuizen en woningen. Crestron is een Amerikaans bedrijf, met kantoren over de hele wereld.

Gerelateerde artikelen