Waterdichting in natte ruimtes

8 april 2014 | 3 minuten leestijd

Om natte ruimtes voldoende af te dichten zou op de volgende manier kunnen worden gewerkt:

  1. Gronderen
    De ondergrond moet vast, droog, schoon en vrij van olie, vet of andere vervuilingen zijn. Het oppervlak mag geen gaten of scheuren hebben. Ondergrond primeren met PCI Gisogrund en deze laten drogen.
  2. Tweemaal afdichten met PCI Lastogum
    PCI Lastogum onverdund met een roller, kwast of spachtel voldoende ruim en geheel dekkend op de ondergrond aanbrengen. Daarbij ook kimband en manchet inwerken, zie punt 3 en 4. Na een droogtijd van ca. 1 uur de tweede laag PCI Lastogum aanbrengen.
  3. Hoek- en aansluitvoegen afdichten
    PCI Kimband met de eerste laag PCI Lastogum in de hoek- en aansluitvoegen verlijmen.
  4. Leidingdoorvoeren afdichten
    PCI Pecitape 10 x 10 over de uit de wand stekende leiding schuiven en met PCI Lastogum verlijmen.
  5. Tegels verlijmen
    Na een droogtijd van de tweede laag van 1 tot 2 uur kunnen tegels of platen met PCI Flexmörtel of PCI Nanolight direct op de gedroogde PCI Lastogum worden verlijmd. Breng met de gladde kant van een lijmkam een dunne contactlaag aan en kam deze vervolgens op. Slechts zoveel lijm aanbrengen als tijdens de lijmopentijd met keramiek kan worden belegd. Tegels of platen met een schuivende beweging in het lijmbed plaatsen, uitrichten en aandrukken.
  6. Afvoegen
    PCI Nanofug met een voegspaan diagonaal in de voeg inbrengen, evt. herhalen om na te vullen. Als de voegmortel is aangetrokken (vingertoppentest) met enigszins vochtige spons of sponsbord nawassen.
  7. Hoek-, aansluitings- en bewegingsvoegen elastisch afkitten
    Voegen uitkrabben en het oppervlak reinigen. Zelfhechtende PCI Silcoferm S onder druk tegen de zijkanten in de voeg spuiten. Voordat een film wordt gevormd, de kit met PCI Glättmittel bevochtigen en met spatel of voegijzer glad strijken.

waterdichting

Klanten van renovatieprojecten hoeven niet meer lang op hun vernieuwde badkamer te wachten. Want deze leverancier levert primers en mortels die zeer snel drogen en uitharden, zodat de verschillende werkzaamheden elkaar vlot kunnen opvolgen.

Bij toepassing van de droge methode, het aanbrengen van snelbouwsystemen, hoeft de ondergrond niet gesloopt te worden.

Gerelateerde artikelen