Beperkte installatieruimte geen probleem voor het Air Excellent luchtverdeelsysteem

12 juli 2017 | 2 minuten leestijd

Door zijn afmeting is de 200 Serie luchtverdeelkasten volgens Ubbink goed te gebruiken wanneer de installatieruimte beperkt is. “Inspectie, reinigen en aanpassen van de restrictieringen van deze luchtverdeelkast is eenvoudig door het uitnemen van het deksel”, legt Ubbink uit. “De luchtverdeelkasten zijn toepasbaar voor wand-, vloer- en plafondmontage.”

Mechanische ventilatiesystemen

Het systeem van Ubbink is een luchtkanalensysteem van kunststof dat wordt gebruikt voor het transport van lucht voor mechanische ventilatiesystemen. De ventilatie-unit is daarbij aangesloten op de luchtverdeelkast met geïsoleerde leidingsystemen en geluiddempers. “Vanaf de luchtverdeelkast zorgt het Air Excellent luchtkanalen-systeem voor de luchttoe- en afvoer naar de ruimtes waar dit gewenst is. De luchtverdeelkast is een belangrijk onderdeel van het luchtverdeelsysteem, die zorgt voor de luchtverdeling in de aangesloten Air Excellent luchtkanalen. Voor het regelen van de luchthoeveelheden in de aangesloten kanalen, worden restrictieringen aan de binnenzijde van de luchtverdeelkast geplaatst.”

Eigenschappen

Alle Air Excellent luchtkanalen zijn universeel en zijn anti-bacterieel en anti-statisch. Daarnaast zijn de producten lichtgewicht en hebben ze geen scherpe randen en hoeken. De systemen zijn instortbaar en toepasbaar voor wand-, vloer- en plafondmontage.

Beschikbaarheid

Het nieuwe product van Ubbink werd eerder dit jaar al geïntroduceerd, maar is nu beschikbaar voor de professionele handel.  

Gerelateerde artikelen