Energiezuinige, duurzame en onderhoudsvriendelijke luchtbehandelingskasten?

14 januari 2014 | 2 minuten leestijd

Energiezuinig

Verheij selecteert de luchtbehandelingskasten op laag energieverbruik. Dit doen zij door de verschillende elementen in de luchtbehandelingskast zo te selecteren dat de totaaldruk minimaal is. Daarnaast passen ze warmteterugwinning toe door middel van een warmtewiel of platenwisselaar. In een eigen fabriek worden de batterijen, druppelvangers, klepregisters en dergelijk voor de luchtbehandelingskasten gemaakt zodat deze afgestemd kunnen worden op de afmetingen van de kast. Hiermee wordt de weerstand zo veel mogelijk beperkt. De energiezuinigheid van de kast zal gelabeld worden volgens de energieclassificering van Eurovent. Een luchtbehandelingskast met het Energielabel A van Eurovent komt zelfs in aanmerking voor Energie Investerings Aftrek (EIA).

Duurzaam


Weger werkt met een aparte sectie met een vorstbeveiligingslade. Door de lade uit de kast te schuiven kan het capillair vervangen worden zonder de batterij te beschadigen. Een ander voorbeeld van relatief eenvoudig onderhoud is dat de filters bevestigd worden door snelspanners. Dit biedt het geeft ook zekerheid voor de juiste bevestiging van de filters. De frames en panelen worden geproduceerd na bestelling en probeert de leverancier afval geminimaliseerd te houden.

Op het dak van de fabriek van Weger in Kiens zijn zonnepanelen geïnstalleerd die circa 170 kWp aan vermogen kunnen opwekken. Daarmee kunnen we 30% van ons stroomverbruik dekken. Ook is er een productie voor stikstof door middel van perslucht, waarmee het gas, dat nodig is voor de lasermachine, op een natuurlijke wijze opgewekt kan worden. Weger versnippert de pallets en andere verpakkingen van hout (waarin of waarop goederen worden aangeleverd) en verbrandt deze. Op deze wijze wordt circa 30% van het verwarmingsenergieverbruik gedekt.

Maak kans op een ski-wandeltrip

Tijdens de beurs organiseren Verheij  Luchtbehandeling en Akoestiek  op stand 11.D054 een quiz waarbij u enkele vragen dient te beantwoorden. Als u het ingevulde antwoordformulier bij hun inlevert, dingt u automatisch mee naar een 5 daagse ski- of wandeltrip voor 2 personen in Zuid-Tirol Italië.

Gerelateerde artikelen