Hoger luchtdebiet met grondig vernieuwde WTW-unit

2 maart 2018 | 2 minuten leestijd

In totaal zijn er 9 EveryLine-modellen. Alle modellen verschillen qua grootte en luchtdebiet. Wel hebben de modellen dezelfde basisopbouw, een strak design en een breed scala aan accessoires en opties gemeen. Ook beschikken de WTW-units over een gepatenteerde Luchtscheidingsmodule (LSM). De LSM combineert twee tegenstroom-platenwisselaars in één geheel, met als belangrijkste voordeel dat dit een veel compactere bouw van de kast mogelijk maakt.

Groene trendsetter

De Europese Commissie heeft richtlijnen opgesteld voor Energy Related Products, zoals luchtbehandelingskasten en ventilatoren. Doel is energiebesparing te verhogen en CO2-uitstoot te verlagen. Op 1 januari 2018 zijn de nieuwste ErP-richtlijnen ingegaan. Ned Air wil trensetter zijn op het gebied van dat energiegerelateerde producten. Deze doelstelling lag aan de basis van de vernieuwde EveryLine.

WTW met hoger luchtdebiet

De modelindeling van de vernieuwde EveryLine is afgestemd op de luchthoeveelheden die de units volgens de eisen van ErP 2018 mogen verwerken. De nieuwe WTW-units hebben dezelfde afmetingen als zijn voorgangers, maar met een hoger luchtdebiet. De unit is standaard voorzien van EC-plugfans en is verkrijgbaar in negen verschillende modellen met een luchtdebiet van 350 tot 12.500 m3/h.

Aanzienlijk besparen

Met een WTW-unit kun je aanzienlijk besparen op de energierekening en de CO2-uitstoot reduceren. Daarom stimuleert de Nederlandse overheid de aanschaf van WTW-units met behulp van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze mogelijkheid om de aanschafkosten van een WTW-unit af te trekken van de belasting geldt ook voor de EveryLine.

Gerelateerde artikelen