Regelsysteem onmisbaar bij klimaatbeheersing

19 juni 2017 | 2 minuten leestijd

Het systeem zorgt er voor dat het energieverbruik wordt geoptimaliseerd en gereduceerd door een vraaggestuurd ventilatiesysteem dat wordt aangevuld met VAV-regelaars. Het AIAS-systeem zorgt ook dat andere parameters van het ventilatiesysteem worden verbeterd. Denk daarbij aan de luchtcomponenten, het stromingsgeluid en de systeemdruk.

Coördinatie van het systeem van de luchtbehandelingsunit met de afzonderlijke regelcomponenten wordt gedaan door de AIAS Combox. Dit gebeurt op basis van de individuele regelingsoplossing per ruimte of ingestelde zone. De Combox is in te stellen door middel van het mobiel configuratie- en bedieningsdisplay. De systeemconfiguratie en de waarden zijn daardoor direct uit te lezen. De gebruiker kan er ook direct voor kiezen om de instellingen aan te passen.

De I/O-module is op afstand bedienbaar en is voorzien van 16x analoge aansluitingen en kan worden ingezet voor extra metingen van analoge waarden. Indien gewenst kunnen de waarden worden aangepast als het systeem daar om vraagt.

AIAS-systeem is volgens de ontwikkelaar een krachtig instrument voor het regelen en beheren van de luchtkwaliteit in een ruimte of zone. Dit behelst niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid en de CO2-waarden. 

Gerelateerde artikelen