Serie meerlagenbuffervaten van WOLF uitgebreid

Installatie
5 december 2023 | 2 minuten leestijd

WOLF heeft de serie meerlagenbuffervaten uitgebreid met de BSP-W 600 en 800. De BSP-W 1000 was reeds verkrijgbaar. De gehele BSP-W serie is specifiek ontwikkeld voor warmtepompen en hybride systemen.

Het WOLF meerlagenbuffervat waarborgt het hoogste comfortniveau voor zowel warmwater als ruimteverwarming. Doordat het tapwater niet wordt opgeslagen hoeft de temperatuur in het vat niet wekelijks boven de 60 °C gebracht te worden. De BSP-W wordt standaard geleverd met de FWS-2-80 verswaterstation voor een hoge tapwatercapaciteit bij lage temperaturen. Het rendement van de warmtepomp neemt daarmee aanzienlijk toe. In een woning voorzien van een PV-installatie kan de BSP, in samenwerking met een warmtepomp, benut worden om intelligent warm tapwater op te slaan tijdens een overschot van stroomproductie.

Hybride mogelijkheid

De BSP-W is verder geschikt voor meerdere warmteopwekkers, zodat ook een hybride systeem met een cv-ketel kan worden gecreëerd.

Dankzij de compacte afmetingen is de BSP-W de ideale oplossing voor het vervangen van conventionele warmtebronnen. Dankzij de lage kantelhoogte van kan hij ook probleemloos achteraf worden ingebouwd. Een bijzonder praktisch kenmerk van de BSP-W 600 en 800 is dat alle aansluitingen zich aan de voorkant bevinden. Indien nodig kan hij in een hoek worden geplaatst om ruimte te besparen.

Gerelateerde artikelen