TLHD plafondunit 230V met energiebesparende EC ventilator

28 januari 2014 | 2 minuten leestijd

Deze unit past bijna in elk interieur. De TLHD 40 en 63 in 230V uitvoering zijn standaard uitgevoerd met traploos regelbare en energiebesparende EC ventilator. De luchthoeveelheid is traploos regelbaar met een 0-10V signaal. Om de bekabeling te vereenvoudigen is de EC ventilator bekabeld naar een aansluitklem kast, welke in een houder bovenop de unit kan worden geplaatst. Dankzij de voldoende lange kabel kan de aansluitklem kast voor het bekabelen losgenomen worden en daarna weer op de unit worden bevestigd.

De TLHD is verkrijgbaar in verwarmingsuitvoering en voor verwarmen en koelen. De warmtewisselaar is zo ontworpen dat ook bij een lage mediumtemperatuur een luchtuittrede temperatuur van minimaal 34 °C kan worden bereikt en is dus te combineren met warmtepompen. Het geluidsniveau van de TLHD plafondunit was al één van de laagste in de markt en is nog verder verlaagd door de nieuwe EC ventilator.

De WRS regeling heeft een weekprogramma en klok met meerdere schakeltijden per dag. Het toerental kan automatisch geregeld worden op basis van het temperatuurverschil tussen de gemeten en de gewenste waarde. De energiebesparing wordt verder geoptimaliseerd door deze automatische regeling naar het laagst mogelijke toerental. Daarnaast kan de LM2 module ook de ketel vrijgeven bij warmtevraag en de driewegklep en een verwarmingspomp aansturen.

Gerelateerde artikelen