Wilo Group wint Microsoft Intelligent Manufacturing Award

Installatie

Pompfabrikant Wilo Groep sleepte de prestigieuze Microsoft Intelligent Manufacturing Award (MIMA) 2024 binnensleepten. De adaptieve werknemersassistentie krijgt een dikke pluim voor het toevoegen van serieuze waarde in de hypermoderne Smart Factory.

Wilo verbeterde met een innovatieve twist het productieproces. Dit gebeurde in hun Smart Factory in Wilopark, Dortmund, Duitsland. Wilo won de prestigieuze Microsoft Intelligent Manufacturing Award (MIMA) dankzij hun innovatieve werknemersassistentie. Deze assistentie houdt rekening met de unieke vaardigheden van elke medewerker. Een deskundige jury, bestaande uit topfiguren uit de industrie en de academische wereld, erkende Wilo voor hun baanbrekende aanpak.

Oliver Hermes, President & CEO, benadrukt: “Digitale transformatie biedt veel kansen. Het is een sleutelfactor die ons helpt de uitdagingen aan te gaan die samenhangen met de grote megatrends van onze tijd. Wij zijn de digitale pionier in onze sector. Daarom stimuleren we deze transformatie proactief – natuurlijk ook in onze ultramoderne productielocatie. De MIMA is een welkome erkenning van ons werk.”

Slimme hulp voor de helden in de fabriek

De teamleden navigeren door 12.000 productvarianten met heldere, adaptieve instructies, dankzij de montage-ondersteuning. Ze zetten zo alle varianten in elkaar. Het mooiste is dat het systeem rekening houdt met ieders persoonlijke ervaring en vaardigheden. Naarmate hun deskundigheid toeneemt, worden de instructies in een compactere vorm weergegeven. De integratie van augmented reality technologie vereenvoudigt de bediening en gebruiksvriendelijkheid.

Vooruitstrevend en waardevol

De oplossingen maken het productieproces efficiënter en de wereld beter. Snellere inwerktijden betekenen een snelle respons op veranderende behoeften. De flexibiliteit betekent dat Wilo overal kan inspringen waar nodig. Altijd gericht op de beste kwaliteit en service voor zijn klanten. Door de productiviteit te verhogen, zorgt Wilo ervoor dat het duurzamer werkt. De verspilling gaat omlaag. Zo bouwen zij aan een groenere toekomst. “De werknemersassistentie is een voorbeeld van hoe digitalisering tastbare meerwaarde creëert in de industrie – zonder daarbij de mensen te verwaarlozen”, legt Georg Weber, lid van de Raad van Bestuur en Chief Technology Officer (CTO) van de Wilo Groep, uit.

MIMA voor pioniers in de productie

De Microsoft Intelligent Manufacturing Award eert bedrijven die technologieën inzetten om hun productieprocessen te transformeren. Naast de MIMA won Wilo ook de ‘Fabriek van het Jaar 2022‘ voor zijn Smart Factory in Dortmund, erkend voor uitmuntende digitale transformatie. De MIMA is het bewijs dat Wilo koploper is in smart manufacturing. Deze award is nog maar het begin. De adaptieve werknemersassistentie zetten we binnenkort ook in andere fabrieken in. “Het systeem wordt al actief gebruikt in Dortmund. Door dit ook te implementeren in onze andere state-of-the-art productievestigingen zetten we stappen in verdere verduurzaming”, vervolgt Hermes. “Wilo is er namelijk van overtuigd: de slimste oplossing is altijd de duurzaamste.”

Gerelateerde artikelen