Zelfregulerende ventilatie-unit

8 mei 2014 | 1 minuut leestijd

Voor het verbeteren van het binnenklimaat in bestaande gebouwen hebben de VELUX Groep en Renson hun kennis gebundeld en een zelfregulerende ventilatie-unit. De unit bestaat uit een onderhoudsvrije grijze aluminium bovenkap, die de standaard bovenkap van het dakraam vervangt. De doorlaat van frisse lucht wordt bij winddruk nauwer of sluit helemaal af, wat zorgt voor een continue maar gecontroleerde toevoer van frisse lucht.

EPC

De ventilatiecapaciteit van het zelfregulerende ventilatierooster is gebonden aan de breedte van het dakraam en is bij een breedte van 1340 mm 11,6 l/s volgens NEN 1087:2001. Als de unit onderdeel is van een compleet woonhuisventilatiesysteem, kan deze op basis van de NEN 7120 bijdragen aan een EPC reductie tot 0,04.

Gebouwschade

De gemiddelde Europeaan brengt 90 procent van zijn tijd door in gebouwen. Daarom is het nodig dat we deze woningen en kantoren zowel `s zomers als `s winters meerder keren per dag ventileren. Als we dit niet doen neemt de luchtvochtigheid toe en daarmee het risico op gebouwschade, schimmels en huismijt.

 

Gerelateerde artikelen