Kinderveilige stopcontacten

8 juli 2013 | 2 minuten leestijd

De stopcontacten van Niko zijn makkelijk en snel te installeren en de veiligheid van de stopcontacten is één van de prioriteiten. Daarom zijn alle stopcontacten standaard uitgerust met kinderveiligheid. Zo is het stopcontact beveiligd tegen inbrengen van voorwerpen die elektrocutie kunnen veroorzaken. Stopcontacten zonder kinderveiligheid worden niet meer verkocht. Daar komt bij dat deze stopcontacten volgens Niko ook goedkoper zijn geworden.

De stopcontacten zijn uitgevoerd in duurzame materialen. Dankzij de universele inbouwsokkel verandert is het gemakkelijk om afdek- en/of centraalplaat te vervangen. Bij het behangen of afwerken van de wand, klikt het afdekplaatje van het stopcontact. Het stopcontact volledig verwijderen is niet nodig.

Volgens Niko laat hun schakelmateriaal zich gemiddeld 30% sneller installeren dan stopcontacten en schakelaars van een ander merk*. Onder toezicht van een notaris liet Niko een objectieve installatietest van wandcontactdozen en schakelaars uitvoeren door 10 willekeurige installateurs. Dat betekent meteen tijdswinst voor de installateur en een beperking van de kosten voor de opdrachtgever.

* Objectieve installatietest van één wandcontactdoos met randaarde en één wisselschakelaar, beiden voorzien van een voorgemonteerde afwerkingsset en insteekklemmen, uitgevoerd met 10 willekeurige installateurs, onder toezicht van een notaris. De resultaten werden vergeleken met de installatiesnelheid van een equivalent product van de merken Busch-Jaeger, Gira, Jung en Peha.

Gerelateerde artikelen